Tuesday, October 22, 2013

Mine metsa!

"Ehh, kas tõesti on Eestis normiks saamas individualistlik tarbimisühiskond, kus elatakse eelkõige iseenda heaolule mõeldes (eriti viimaste valimiste valguses), ise märkamata, et ollakse vaid marionettnukud iseenda automaat-programmide ja -mudelite käes?!" olen seda küsimust endas juba mitu korda märganud. Või on see pimedus, mis meile valgust õpetab?

"Igalühel meil on omad õppetunnid... nii inimesena kui ilmselt ka rahvana." mõtlen Heinz Valgu tänuväärse algatuse peale.

Siiski soovin ja usun, et Eestis elavad inimesed on järjest enam hindamas avatud südamega elamist ja üksteise toetamist. Et ostlemisest enam hindame püsivamaid väärtusi. Oskame võtta aega pere, sõprade, iseenda jaoks. Et me oleme kokkuhoidvad ja hinnanguvabad (ei kritiseeri ega virise), julgeme vaadata iseendale peeglisse ja võtta vastutust, oleme teadlikud oma tegudes ja käitumises ning keskendume sellele, mida oma elus näha tahame (mitte mida kardame). Me hoiame seda, mida armastame ja hoolitseme selle eest. Lubame endal eksida, julgeda olla uudishimulikud ja mängulised... Usaldame ennast ja oma südant.

Hea on kuulata vana head Fred Jüssit ning tuletada endale meelde, et on aeg jälle metsa või rabasse vaikust kuulama minna. mets

Sest "see kurg seal soo peal teeb ikka sama häält, olenemata sellest, mis valitsus on.” nagu Fred Jüssi ütleb.
Kui Sul pole olnud teejuhti väärtuste juurde, siis meie ümber - s.h. looduses - on kõik olemas. Väärtused võib lihtsalt ära tunda.
Ja oma elust leiad sa selle, mis Sul endal on sinna kaasa viia. Teatrist leiad sa selle, näituselt..., isegi naise juurest leiad sa selle, mis Sul sinna kaasa on viia," ütleb vanameister.

Tee Fred Jüssi video juurde leiad siit: http://www.bestsales.ee/article/2013/9/24/video-fred-jussi-esinemine-psuhholoogiakonverentsil-2012

No comments:

Post a Comment