Friday, March 18, 2011

Viimane Toompea koja massaaziõhtu: kupud ja laavakivid

Reedel, 18.03.11 toimus viimane Toompea koja massaaziõhtu. Selleks korraks oli meie imeline massaaziõpeja Raili Raik meile valmis pannud laavakivid ja kupud. Laavakivid soojenesid mõnusas veevannis ja kupud ei olnudki klaasist ja tuliseks aetud :))

Mina olin ärasõiduärevuses, nii et olin sedakorda koguni pealtvaataja rollis. Lennuks Lanzarotele olin minemas vaid käsipagasiga ja see oli paar kilo raskem kui Ryanair lubab. Ee... ja pikem ka. Ning see tegi mind murelikuks, eriti kui lugesin kõiki neid hirmutavat rangust kujutavad foorumipostitusi trip.ee-s. Nii et ma pakkisin oma kotte ümber, seni kui teised mõnulesid, nahad kuppudest ja kividest mõnusalt roosad:)

Hoidsin vaid poiste selgadel lebavaid sooje laavakive  käes ja tundsin kui mõnusad soojad, siledad ja kummaliselt energiseeriva toimega need on. 

IMG_1051 Nii saidki need mõnusad massaaziõhtud läbi! Kokku tegime neid veebruarist alates neli korda. Esimesel korral õppisime klassikalist massaazi ja võtsime läbi selja ja kaelapiirkonna. Õppisime kasutama huvitavaid abivahendeid, nagu igasugused rullikud ja pallikesed, aga ka näiteks pooleldi täis veepudelid:)).  Teisel korral tutvusime Jaapani massaaziga, Shin Doga. Tallusime üksteisel seljas ja masseerisime üksteisel kehameridiaane läbi … ai-ai.. küll see oli valus :))
Kolmandal korral õppisime refleksoloogiat – jalatalla massaazi. Marju Jalaka abiga õppisime tegema põhiharjutusi, käisime talla peal läbi erinevaid kehaorganeid ja –punkte läbi, alates selgroost  ja lõpetades käbinäärmega . Oi küll see oli üks mõnus punkt seal suurel varbal.. tahaks muudkui veel ja veel seda head tunnet :))
Neljas kord oli siis tänane. Õppisime massaazi käigus kasutama kuumasid kive ja erinevaid kuppusid. Kupud ja kivid toovad vere hästi naha alla ja energiseerivad mõnusalt.

Vaatasin, et läbi nelja korra käis massaaziõhtutelt läbi kokku 20 inimest. See on päris palju! Eriti vahva, et meil oli päris mehine seltskond põhituumikus:) Ja tõesti, need olid väga mõnusad, lõbusad, nautimist ja õppimist täis õhtud! Ja Raili jagas meile oma muheda olemise ja sügava professionaalsusega teadmisi massaazimaailmast  rohkem, kui ma ise tegelikult arvatagi oleks osanud.

Aitäh Railile, kõigile osalejatele ning Janale ja Jaelile külalislahkuse eest kasutada Raili Raikmassaaziõhtute eest nende elutuba! :)

P.S. Raili leiab muide Tondil asuvast ilusalongist “Kaunis Kaunimaks”. Eriti võivad tema abi vajada need, kellel on mingid traumad olnud ja seetõttu kehavedelikud ei liigu, on tekkinud tursed või paised. Ma loodan, et ta jõuab koolitada välja palju inimesi, kes sarnaselt temaga sellises olukorras abiks oskavad olla.

No comments:

Post a Comment