Monday, March 22, 2010

Nädal kevadele lähemale


Eelmisel nädalal oli enamik tegemisi-toimetamisi koja päralt. Aastakonverentsi koosolekuid oli koguni kaks.  Siis veel Tervisekonverents ja Presidendilõuna.. :)) Ja nädalavahetusel pidin kokku saama kursaõega Andragoogikakursuselt, et oma lõputöö kirjutamisega järje peale saada. Uhh…

IMG_6887 Soetasin endale uue läppari, et ei käiks pidev võitlus lastega, kes saab arvutis olla :)) Ja selle tulemusena sai Sylvia endale ka teises arvutis oma kasutaja. Ja oma gmaili ja Skype`i:) Tüdruk oli nii vaimustuses ja nii me siis suhtlesime Skype`s – tema suures toas ja mina köögis (mis meil on muide üks:)). Avastasin, kui hea kirjatehnika harjutamise viis see on! Samuti õppisime koos, kuidas kirja kirjutada. Learning by doing toimib alati! Seda enam, et sellisel kujul õppides on õpihuvi kõrge. Pildil räägib ta oma onuga :)

Kui nädal hakkas läbi saama, hakkas meie peres elevus kõrgeks minema – koolivaheaeg ju ukse ees.  Lapsed on terve talvise veerandi jälle hästi tublid olnud. Kuigi meil on tõesti päris tihe aeg olnud, on nad kenasti vastu pidanud.  Ei ole haiged üldse olnud ja tunnistused olid väga head! :) Sylvial oli vaid üks neli (mata) ja Raymondil oli neli 4 ja neli 5.

Üks vahvamaid asju, mida ma lapsepõlvest mäletan, olid meie koolivaheaja tähistamised emaga. Käisime siis iga kord kusagil uhkes kohas söömas. “Säde” Tartus Rüütli tänaval oli minu meelest väga uhke koht.  Kartulisalat ja šokolaadipuruga valge jäätis valge jalaga metallpokaalist, mmm :) Ja nii me siis käin ka ise, nüüd oma lastega. Luban neil endal valida koha kuhu minna. Esimesed korrad tahtsid kohe hurraaga Hesburgerisse minna :P. Nüüd siis on ikka vähemasti pizzakohtasid valinud ;))
IMG_6885IMG_6881
IMG_6884 Nami-nami :) Polnudki ammu pizzat söönud. 
Sedakorda, kuna olime rongiga, valisime söögikohaks Kristiines asuva CiliPizza.
Hmm.. Koht oli mõnus, eriti teisel korrusel. Hea oleks minna istuma ja teed-kohvi jooma. Kuid – pizzad olid söödavad, kuid mitte midagi erilist ning söök sinna tagasi küll ei kutsu. Teenindajad.. ütleme nii et ei seganud. Tegid oma töö kenasti ära, mingit lisaväärtust ei pakkunud, aga ei tekitanud ka ärritust või mittemõistmist, nagu järgmises kohas. 
Nimelt käisime pühapäeval Rocca Al Mares asuvas Da Vincis. Söögid on head, olustik ja interjöör samuti, kuid teenindus võttis lausa jahmatama, nii olematu oli see! Seisad teenindajal otse nina ees, tema toksib oma asju arvutisse, kliendist välja tegemata.  “No see ei ole ju võimalik, et Sa mind ei näe! “ mõtlen. Nii vähe on ju vaja – tõsta pilk, nooguta ja naerata, viita, et Su läheb paar hetke.  Ootasin minuti ta nina all julgesti. Ja see oli alles algus… Vahel on tõesti tahtmine võtta omanik või keti juht telefoni otsa ja küsida, millal teie töötajad viimati teeninduskoolitust said?!

IMG_6890 Kevade ja koolivaheaja tähistamiseks tegime reedel jäätist. Mustikate ja maasikatega. Mmm :) Imelihtne ja isegi ilma jäätisemasinata täitsa jäätise maitsega :)
Selleks läheb:
- 6dl vahukoort
- 1 purk kondenspiima.
Vahustada kõigepealt koor ja siis segada hulka kondenspiim. Jäätisetordi retsepti käisid muidu ka võiga segatud piparkoogid kihtidena vahele, aga meie jätsime seekord selle ära. Väga mõnusalt suvine jäätis! Minu jaoks sai küll seekord kuidagi liiga magus, aga lapsed nautisid täiega!

Ja mu väiksed taimed kasvavad aknalaual juba jõudsasti. Siin piltidel poosetavad rukola ja salatkress. Mullapõues on veel tomatid, redised, lehtsalat ja basiilika.
IMG_6868IMG_6869IMG_6871   Sel aastal on  seemnetest taimed isegi täitsa välja tulnud. Eelmisel aastal ei tulnud üldse taimed üleski. Aga nüüd, kui hakkasin ümber istutama, mõtlesin nõutult – kas tõesti tuleks iga rukola taim (vt ülemist parempoolset pilti) ükshaaval, teistest 3 cm kaugusele istutada?! Neid on ju sama tihedalt kui juukseid peas :))
Alumisel pildil on spinat. Spinat on üks imeväärne taim, mille paar aastat tagasi avastasin. Tohutult vitamiinide ja mineraaliderikas, hea salatisse ja koguni võileivale. Ei ole väga spetsiifilist maitset, isegi minu lapsed on nõus sööma:). Õnneks on poodides ka lihtsalt leitav. Ehk õnnstub ka kodune kasvatamine. Väga vahva leid!

Homme algab uus nädal. Küsisin hajameelselt lastelt mitu korda, et kas koolitükid õpitu ja kas asjad koos….Nemad vaid itsitasid :))

No comments:

Post a Comment