Thursday, June 10, 2010

Suvi on käes! :)

Mõnusad pikad valged õhtud, loodus on roheline ja lopsakas. Terve ilm on järjest õisi täis olnud, alustades võililledest ja lõpetades õunapuu- ja kastaniõitevahuga :)
Järjest rohkem on aega. Aega enda jaoks, sõpradega olemiseks, lugemiseks… Oh kui mõnus!
Natuke teeb meele mõruks, et mul sel aastal puhkust eriti ei ole. Investeerisin selle oma andragoogika-õpingutesse. Aga ju siis on see praegu millekski hea:)

IMG_7671IMG_7693 

Suvi algab minu jaoks mu sünnipäevaga 2. juunil. See oli imearmsalt õnnitluste ja lillederohke! Esimesed head soovid laekusid kohe, kui kuupäev kukkus ja viimaseid tuleb veel siiani :)) Imeline! Lapsed võtsid mind kodus vastu küpsisetordiga ja õhtu veetsime meile omaselt Kakumäe rannas piknikul. Eelmisel aastal sai suuremat sorti pidu tehtud, sel aastal ei olnud selleks kuidagi jaksu. Järgmisel aastal ehk jälle;)

IMG_7673 IMG_7687

4. juunil sai lastel kool läbi! Oh seda rõõmu ja lusti!

Tunnistused olid mõlemal igati head – Sylvial 2 nelja (eesti keel ja inglise keel) ja IMG_7697Raymondil 3 nelja (mata,  tööõpetus ja inglise keel). Viimase neljad tulevad pigem easy´lt võtmisest, poisil on tegelt hästi lahtine pea. Sylvia hinded on aga pigem tema töökuse ja kohusetundlikkuse tulemus. Nii erinevad on lapsed! Aga see-eest on Sylvias hästi palju naiselikkust, kodu ja sõprade hoidmist. Temast tuleb vist küll parem perenaine, kui mina seda olen :)) Aga eks igaüks meist ongi oma nägu:)

Siin pildil ootab neljanda klassi tüdruk oma viimase koolipäeva algust. Neil on uskumatu küll, ikka veel nõue panna riidesse must-valgelt (?!).  Minul tekib selles kohas küll trotslikkus… Õnneks Sulvia jagab seda, seetõttu kannab ta valge pluusi ja musta seeliku asemel hoopis musta pluusi ja valget pikka seelikut ;) Väga naiselik ja samas tütarlapselik! NB! Vaadake kindaid ;)

Kooliskäimise üritusi, mis ka vanematele mõeldud, oli sedakorda alates emadepäeva-kontserdist ja lõpetades  Sylvia klassiõhtuga kohe päris palju.

Raymond käis erinevates kohtades kooriga laulmas. Need pildid on Kadriorus tehtud.

 IMG_7654IMG_7653

Sylvia lõpetas sel kevadel Rahumäe Põhikooli Kaunite kunstide klassi I taset, ilmselt seetõttu taheti näidata, mida siis tehtud on.
Ja no tõesti, müts maha! Iga kord, kui koolis käin, imestan jätkuvalt selle loovuse ja loomingulisuse üle, mis nende tegemistest kumab!
Näiteks viimasel korral etendasid loovusringi lapsed meile trollidest muinasjuttu, nii et jutuvestjad vaheldusid, olid erinevad osatäitjad ja kõik lapsed kasutasid pille, et helisid jmt. efekte edasi anda. Ma vaatasin vist terve etenduse suu ammuli, nii imepärane oli see! Ja kuidas nad seda ise nautisid! :) Oh, sõnulseletamatu!

 IMG_7660IMG_7664

Veerandi- ja koolilõpetamisel käime me traditsiooniliselt kusagil väljas söömas. Sedakorda valisid lapsed juba varakult välja Pirosmani, et sealset šašlõkki proovida. Muig, nii suuri lihasööjaid meist küll ei olnud, kui need portsud olid… ma ise liha praktiliselt ei söö, rääkimata sealihast, aga huvitav kogemus oli. Ja lõbus :)

IMG_7709 IMG_7713

Peatselt lähevad lapsed maale, issi juurde. See tekitab minus alati vastuolulisi tundeid. Üheltpoolt vabadust, teisalt igatsust… Aga see on vist loomulik:)

Ja ikkagi – jeee, suvi on käes!  Päike, soojus, loodus, rohkem aega ja kergemalt võtmist. Ja milline mõnus ootusärevus ;)

No comments:

Post a Comment