Saturday, January 23, 2010

Unistuste töötuba


Kui töö juures ülemus lohutas meid, et ehk sel aastal tekib meile taas koolituste rida eelarvesse, siis mind jättis see suhteliselt külmaks ja ma kehitasin endamisi vaid õlgu.
Jah, tõesti, sageli on nii, et koolitusi tellitakse mitte selleks, et soovitakse end teatud valdkonnas arendada, vaid et inimesed saaksid tööst vaheldust. Siis tehakse n.ö. soft-koolitusi - et oleks kasulik, huvitav ja lõbus ka:)
Mina sellest osast õnneks sel aastal puudust ei tunne, kuna koolitusi, nagu juba mitmetest sissekannetest järjest võib märgata, on mu ümber koolitusi nii JCI-s kui mujal kuhjaga:))

Kolmapäeval, 21.01.10 korraldasime oma kojale Haraldi poolt läbiviidava Unistuste töötoa. Harald Lepisk on noor mees, kes oma teadmiste, teadlikkuse ja lähenemise poolest annab silmad ette nii mõnelegi endast tükk maad vanemale tegelasele. harald-lepisk1
Harald koolitab läbi oma koolitusfirma Victory Trainings, peab inspiratsiooniblogi, on sel aastal JCI Toomemäe President ning korraldab kevadel JCI Balti Konverentsi. Eemalt tundub, nagu oleks ta ülivõimekas, üliambitsioonikas või lihtsalt hull:)
Lähemalt vaatamisel saad aru, et see kõik tuleneb sellest, et see tähelepanelik, soe ja elurõõmus noor mees on endale lihtsalt selgeks mõelnud, mida ta Elult soovib saada. Ja teeb oma samme lähtuvalt puhtalt oma elunägemusest.
Ja just sellesamas juhendas ta kolmapäevasel koolitusel ka meie kojarahvast.

Mis me seal siis tegime?
Mõtisklesime teemal: “Milline võiks olla maailma lahedaim organisatsioon?” ja ennäe, tegelikult iseloomustasimegi meie enda organisatsiooni - JCI-d! :))
Seejärel:
- Visualiseerisime oma unistuste päeva. Mmm :) Ma tean, see ootab mind!
- analüüsisime oma erinevaid rolle. Me kõik kanname mingeid rolle – lapsevanem, sõber, kaaslane, töötaja (tööandja), tütar/poeg… Kaardistasime olulisemad enda elus. Muide, Ülo Vooglaid ütleb, et meie elus hakkama saamine oleneb sellest, kui hästi ja paindlikult me suudame oma rolle vahetada.
Kaardistasime, miks me selles rollis oleme, mida teised meilt selles rollis ootavad ja milline tegevus annab/annaks 80% tulemust (Pareto printsiibi järgi annab 20% meie tegevustest 80% tulemust).
- kujundasime eneseanalüüsi ja piiridevaba rollimängu kaudu oma kutsumust;
- lõime tegevuskava oma eesmärkideni jõudmiseks.

Olen seda ennegi öelnud, et ma usun ja tean, et ükski koolitus ei tee meist veel oskajat*. Ammugi mitte tegijat. Aga iga koolituse käigus on võimalik saada juurde teadmisi, oskusi, kogemusi. Materjali, mida analüüsida, mõtestada, teadvustada. Kui koolitusele minnes mõeldakse:”Vaevalt et ma siit midagi uut saan”, siis kindlasti ei saadagi. Me ju ise loome oma elu:) Ja iga olukord on unikaalne.
Usun, et igast koolitusest, vestlusest, raamatust saadud mõtetest edasi tegutsedes on kõik võimalik. Vaadake kasvõi Haraldit! :)

____
*Treeningute käigus on see mõistagi võimalik:)

No comments:

Post a Comment