Thursday, November 4, 2010

Milline on Sinu kõla? Muljeid HTI lahtiste uste päevadelt…


“Elades oma igapäevast elu, peab aru saama, et mitte õnn ei tee tänulikuks,
vaid tänulikkus teeb õnnelikuks”
~D.Steindl-Rost~

Suur oli minu üllatus, kui 2. novembril toimunud  Holistilise Teraapia Instituudi (HTI) lahtiste uste päevadel, ürituse alguseks lubatud üllatuskontserdiks, ei hakanudki Marina Paula Eberth ja Katrin Saali-Saul laulma ega pilli mängima. Nad panid hoopis mingid klemmid ja juhtmed kahe taime - ühe krüsanteemi ja viigipuu külge ja lasid meile heli, mis muutvat taime vibratsiooni heliks ja seeläbi meile kuuldavaks. Hämmastav! Suurte roosakaslillade õitega krüsanteem helises kohe väga ilusti!
Huvitav, kas see on üks tore trikk või on see tõesti nii?” mõtlesin. Oleks kohe tahtnud mõne füüsiku või inseneri selgitust, kuidas see võimalik on… Vaat, kui keeruline on teinekord uskuda miskit lihtsalt niisama, tõestamata, käega katsumata…

Taimede vibratsioon. Aparaat, mis teeb võnkumise kuuldavaks…. See pani mind mõtlema… Milline on minu kõla? Sinu? Me ei kuule seda, aga meie intuitsioon püüab selle kinni…


IMG_0105Mulle täitsa meeldis see üritus.
Alguseks rääkis kooli looja Marina Paula Eberth HTI sünniloost ja muuhulgas sõnastas väga kenasti ja täpselt ka selle kursuse eesmärgi, kus mina praegu käin (Holistiline treening):
Parem kontakt iseendaga. Et tunnetaksid paremini oma potentsiaali  ja  oleksid õnnelik.” :)

Edasi jagasid erinevad koolitajad infot oma lühikursuste kohta. Mul tekkis soov nii mõndagi neist külastada… :) Toon siin ära kolm, mis mulle kõige inspireerivamalt mõjusid.

Heili Laido tutvustas oma 3-kuulist tulemustreeningut “Teotahte tuumani”.
Ta tõi vahvalt kujundliku paralleeli, öeldes, et alateadvuses võib olla aastaid peitu surutud asju, mis on tolmu all ja võibolla koguni haisevad… Palju mittevajalikku… ja nii ei leia me õigeid asju üles
Me liigume oma igapäevaelus edasi, aga sügaval sisimas tunneme, et midagi on puudu. Ainult et me ei saa aru, mis see on? Et endas selgusele jõuda, tehakse kõige esimese asjana suurpuhastus :)
Kogu kursuse eesmärgiks on saavutada oma eesmärke rõõmu, kerguse ja naudinguga.

Märgid kõnelevad Kristiina Garancis rääkis oma kursusest “Millest märgid kõnelevad?”  ja ka see paelus mind väga.  Olen oma elus palju sünkroonsusi (kummalisi kokkusattumusi) märganud. Need on mind toetanud või  hoiatanud, vastavalt olukorrale:) 
Kristiina  sõnul kõneleb Universum meiega märkide teel (keeles). Just nii saame me aru, kas me oleme õigel teel. Jah, nagu sees, nii ka väljas, ütleb ka üks Universumi seadusi.
Mis on märgid? Näiteks juhuslikud kokkusattumused, unenäod, ootamatult pähetulnud mõtted, inimeste peale mõtlemised, raamatust lahtivõetud suvaline koht,  juhuslikult pealtkuuldud vestlus...

Katrin Saali-Saul tutvustas oma kursust naiste arhetüüpidest.  Tahtsin seda kunagi kuulama minna, aga miskit tuli vahele. Neid arhetüüpe ehk algkujusid - kuninganna, tütarlaps, armastaja, perenaine  – on läbi aegade peetud küpse naiselikkuse nurgakivideks.

Kuninganna
Õhk

Armastaja
Tuli

Perenaine
Maa

Tütarlaps
Vesi

reflection_052Nagu Katrin ütles, on naise arhetüüpidega tutvumine üks võimalus leida endas naiselik vägi ning avastada endas (või oma naises, emas, sõbras) :
- tark ja väärikas kuninganna,
- elurõõmus ja muretu tüdruk,
- hooliv ja hoidev perenaine,
- naudingutealdis ja sensuaalne armastaja.

Väga huvitav oli kuulata, kuidas meid, naisi, võivad mõjutada ka nende arhetüüpide negatiivsed poolused.
Tundsin ära, et kui K-ga olin meie headel aegadel see naudingutealdis ja sensuaalne armastaja, siis lõpuks olin (Jää)kuninganna. Ehk siis Kuninganna negatiivne vorm...

Viimasel ajal on minu energia taas Armastajasse ja Tütarlapsesse tulnud. Kas tänu sellele on viimasel ajal taas rohkelt meesenergiat mu ellu tulnud? :)
Katrin ütles, et kui sisemised suhted oma arhetüüpide vahel läbi teadvustamise korrastuvad, siis muutub ühtäkki ka maailm. Nii see on :)

No comments:

Post a Comment