Thursday, September 19, 2013

Kundalini tõus ja sellega seonduv

Kundalini (Ku)  - „igaühe isiklik algne arengujõud”, mis  voolab igaühes juba sünnist peale – võrreldav taosmi aluselujõu, baas-chiga.
„Käes on Veevalaja Ajastu ning huvi kundalini vastu kasvab kiirelt, sest energiad on tugevamad ja aitavad kaasa iseeneslikule Ku vabanemisele inimestes,” kirjutab Genevieve Lewis Paulson oma rmt-s „Kundalini ja tšakrad. Elukestva arengu teejuht” (lk 12).

Kui ei ole kundalini tõusu kogenud, võib alljärgnev tekst tunduda täiesti jabur. Kui aga oled seda kogenud, on see väga ilmselge… olles ühtaegu nii lohutav kui inspireeriv.

KundaliniKui Ku´d vabaneb rohkem, kui organism valmis hetkel vastu võtma, tekivad probleemid elu kõigis valdkonnis – „justkui oleks 220-voldine energia läbinud 110 voldile ettenähtud süsteemi – kaitsmed kärssavad ja elektroonika sulab.” (lk 12) Ehk – meie organid ja näärmed pole harjunud nii intensiivse või siis nii suure hulga „toore”, muundamata energiaga.

Müstikud on läbi aegade sellega seoses  rääkinud kannatustest – enne kui pääseda ühtsusse Jumalaga. Nt India joogil Gopi Krišnal põhjustas Ku ärkamise mediteerimine ilma eelneva asjatundliku treeninguta. Tal kulus aastaid selle mõistmiseks ja integreerimiseks.

Enneagse Ku vabanemise tunnused:
-    arusaamatud haigused (mida saab ravida energiastruktuuride muutmisega)
-    iseenda kaotamise tunne ja raskused igapäevaeluga toimetulekul
-    külmavärinad ja sooja- või kuumalained kehal
-    isiksuse lõhenemise ilmingud
-    liigsed meeleolukõikumised, depressioon või ekstaas
-    - ülima juhmuse või vaimuselguse perioodid
-    mäluaugud või mäluhäired
-    suutmatus orienteeruda iseendas, teistes, töös ja maailma asjades üldiselt
-    äärmuslikud välised tunnused (inimene võib ühel hetkel tunduda aastaid noorem, teisel – nt 20 aastat vanem
-    visuaalsed häired: valguse või värvide, geomeetriliste kujundite, eelmiste elude stseenida või tulevikusündmuste nägemine

„Tervklikult välja arenenud inimesel on märkimisväärsed üleloomulikud võimed ja suur vaimne teadlikkus…” (14)

Ku vabanemist võib võrrelda lainetuse, leegitsemise, pulsatsiooni või lahtirullumisega. Ku loomupärane suund on piki selgrooogu üles ja pealaest välja, segunedes universumi vaimse energiaga. Mõnikord rullub Ku üles ümber selgroo.

kundalinienergiaNormaalse arengu puhul vabaneb elu jooksul mitu erinevat energiakihti või lainet – mis võib olla nii märkamatu, et ainult suure energia vabanemisel tuntakse sabakondi piirkonnas teatavat kuumust.

Tundlikum inimene tunneb voogu piki selgroogu üles – ka survet või valu  blokeeritud piirkondades (põhjus: jäigad suhtumised ja emotsioonid, vanad haava-armid, vale kehahoiak, vigastused); või kui Ku-voog avaldub mingis tavatus vormis. Ku energiakihtide vabanemine meenutab sibula koorimist. Äärmusjuhul võib vabaneda vedelas olekus tuli või tohutu kuumus (ärganud Ku –šakti kui „elujõu jumalik säde”).

„Inimene, kelles vabaneb korraga mitu erinevat energiakihti, võib olla suurepärases vormis päevi, isegi nädalaid. Ta võib kogeda tavapärasest paremat füüsilist vormi ja jõudu, tal tekib imepärane uus arusaamine asjadest, ta tunnetab õndsust ja mõistusevälist teadvust, tal võib isegi tekkida tunne, et ta on saavutanud valgustatuse…
Enamikul inimestel läheb see  periood mööda ja kundalini alustab puhastamisprotsessi. See paneb inimese imestama, miks on asjad nüüd nii keerulised ja kuhu on kadunud kõik see, mis oli alles äsja sedavõrd imeline.” (16)


Kehalt ja teadlikkuselt hästi ette valmistunud inimesed „saavutavad Ku puhastumise kiiremini ja kergemini; …Ku tõus on nende jaoks imeilus kogemus.”

„Kui Ku on vabanenud, siis tagasiteed ei ole!” (17)

Ku-ga tuleb õppida töötama ja raskekujuline puhastumisprotsess tuleb lihtsalt üle elada.”
Muudatused ei toimu tavaliselt nagu võluväel üleöö, vaid kestavad kuni 20-25 aastat, „enne kui puhastumine ja tervenemine on piisavad, et ilmneksid uued psüühilised ja vaimsed võimed.” (17)

Ku pole vajalik mitte ainult arenguks, vaid annab meile sõna otseses mõttes rohkem energiat – keha ammutab sellest jõudu, et toimida äärmusolukordades. Kui elus toimuv kriisiolukord (lein, trauma jms) on lahenenud, jätkub Ku vool tavapärasest tugevamalt ja inimene ei saa oma eluga hästi hakkama, sest peab lisaks läbielatud traumale toime tulema ka Ku liiaga.
Kui üleliigne Ku ei liigu alateadvusest (kõhupiirkond) ega levi üle kogu keha, siis painavad mõtted jätkuvad ja kuhjuvad.. Probleemi leevendavad tasakaalustav meditatsioon, vabas vormis tants (5-10 minutit) või teadlik keskendumine kõrgematele mõtetele.

Kõrgelt arenenud inimestele antakse „kõrgemalt” ka pühitsusi – mis tavaliselt vabastab veel ühe Ku kihi (tavaliselt magamise ajal). Tulemuseks muutused tajudes ja hoiakutes – ja inimene ei tunne end enam nii üksiku ja hullumeelsena, kui Ku hakkab tegema oma „veidraid asju” (22)

Ku enneaegse vabanemise ilmingud
Kõrgendatud teadvuse, õndsuse, valgustatuse perioodid vahelduvad äärmusliku tuimuse, juhmuse või depressiooniga, ebadekvaatse käitumise, mõistetamatute haiguste, mälu kehvenemise või kaotuse ja seesmise suunakaotusega maailma suhtes.

Haige maksa korral võib nahk võtta kollaka jume; inimene võib muutuda lausa koledaks, mõned kehapiirkonnad punakaks või sinakaks; suure varba küüs muutuda mustjaks. Aeg-ajalt võib olla surisevat tunnet, kehavärinaid ja ‚-tõmblusi (hullematel juhtudel kudede rebestusi). Kui Ku ei saa liikuda piki selgroogu üles, suundub ta lähimasse kehapiirkonda. Blokeeringud ajus võivad põhjustada mälukaotusi ja meeltesegadusi. Valdavaks tundeks on segadus.

Ku eesmärk on puhastada kõik allasurutud mälestused, olgu need füüsilist, emotsionaalset või intellektuaalset laadi, puudutagu need traumeerivaid või ekstaatilisi sündmusi.” Kaasa aitab see, kui neid ei kardeta. „Kui kõik blokeeringud on vabastatud, voolab Ku tõkketult, puhastades rakke ja võimaldades praanal…oma puhtas, tugevas vormis organismi siseneda.” (27)

Depressioon (De) = „üles kaevama”=surutis, sest energiad lebavad keha alaosas sõna otseses mõttes surutises, et meie meelt ülendada, andes uut sügavust mõistmistes, hoolimises, tundesügavust, loomevõimeid.
Naudi oma depressioone! Vaatle neid kui põhiliselt loomingulisi protsesse; sisene nendesse energiatesse, võimenda neid ja seejärel kuula neid. Las su meel uitab ringi…. De võib sind avada uutele tunnetustele ja uutele filosoofilistele lähenemistele…”(29)
„Enamikul inimestel esineb puhastusmisprotsessi ajal  enesetapumõtteid ja surmasoove.”
„Mida enam su keha tunnetab uudsust, seda kiiremini ja kergemini toimub üleminek.” (30)
„Seksuaalenergia on jumaliku energia (Ku) madalam oktaav…” Vaimset arengut järgivaid inimesi võib häirida, et „sellega seoses saab rõhutatud ka nende seksuaaliha…. Selline protsess on normaalne; kui ühe oktaavi energia on avatud, siis avanevad energiad tänu resonantsile ka teistel oktaavidel. Kuid selleks, et hoiduda võimalike partnerite otsimisest tänavalt, oleks mõistlikum muundada osa oma SE-st meditatsiooni abil mõneks kõrgema vormi energiaks või hajutada see kehasse laiali ning seejärel mõttejõuga muuta ravitsemiseks, sisemiseks jõuks, loovuseks, rõõmuks, õndsuseks, pühendumuseks ja valgustatuseks. On inimesi, kes pooldavad Ku tõusmise ja puhastumise aegset tsölibaati kui vahendit, mille abil suruda seksuaalenergiaid kõrgematele tasanditele, aga ma arvan, et see peaks olema igaühe isiklik valik ja mõnikord muutuvad meie valikud kiiresti. Veevalaja ajastul on energiad piisavalt intensiivsed, et normaalne seks ja vaimne areng saaksid toimuda üheaegselt.” (31)

„Suhted, mis saavad alguse kiirendatud kasvu persioodil, ei kesta tavaliselt kaua. Nad võivad olla väga intensiivsed, kuid nagu laulusõna ütleb: „See on liiga kuum, et mitte maha jahtuda.” Positiivsest küljest vaadatuna aitab nende suhete (seksuaalsete või mitte) pooluste tasakaalustamine kasvu kiirendada….Tõeliselt hea abielu või inimsuhe annab mõlemale vabaduse areneda ja õppida – käia omaenda rada. Näidake alati üles lugupidamist ja õrnust üksteise vastu. Mõistmine on samuti tore, kuid on päev, mil me ei mõista isegi ennast.” (32)
„Esimene kord on kõige raskem. Järgnevad puhastumised lähevad kergemalt, kuigi Ku lained ulatuvad palju sügavamale.” (35)
„Mõned abielud on ühe partneri Ku-puhastumise ajal parandamatult pingestunud. Kiitma peab abikaasasid, kes suudavad vastu pidada ebaadekvaatsete emotsioonide ja tugevate energiate tormile.” (37)  „Liiga intensiivselt protsessile kaasa elamine aeglustab selle käiku.  Jää objektiivseks ja väldi haiglaslikke emotsioone…. Ole valmis puhastumise ajal kõigeks:  radikaalseteks muudatusteks isiksuse, vaimsuse või mõne muul olemise tasandil.

Sellegipoolest on sul vaja oma maailmas tegutseda, seega säilita natukenegi kontrolli. Väga kasulik on veeta aega looduses. Loomingulised püüdlused ja muusika mängivad avanemisel olulist rolli. Tervistavad harjutused ja tegevused on kohustuslikud, sinu organism on praegu piisavalt pinges. Kemikaale on kehal raske seedida, seepärast püüa vältida säilitusaineid, kunstlikke maitseaineid ja toiduvärve…
Tarbetu muretsemine ja vaevlemine suurendavad samuti pinget, kuid mõistmine ja vastuvõtlikkus toimuva suhtes on kõige rohkem abiks…. Sa võid ihaldada toite, mis aitavad vabastada blokeeritud energiat emotsioonide kujul. Siiski, nii palju kui võimalik, hoia oma toitumine tasakaalus. Kui energia on liiga tugev, siis aitab aeg-ajalt „rämpstoidu” söömine protsessi aeglustada…. Kehaliste harjutuste tegemine on kohustuslik, ükskõik kas tunned end selleks valmis olevat. Äärmuslikel juhtudel… proovi ennast lihtsalt sirutada, lebades voodis või põrandal.” (38-39)


kundalinirising2Osa tunneb Ku vabanemise ajal mõnes kehaosas või üle keha sügelust>>>sügeleva piirkonna masseerimine õlidega, äärmusliku puhastumise puhul vähemalt kord päevas dušš. Arusaamatu olukord võib sundida inimest blokeerima oma tundeid, selmet neile silma vaadata ja puhastuda lasta. Kui Ku voolab hoopiski allapoole võivad tekkida probleemid jalgadega (k.a. ajutine halvatus) ja ka – tohutu negatiivsus. Tavaline ilming – suunakaotus – tunne, „et sa ei ole millegagi seotud ja mitte miski ei paku stabiilsust ega turvalisust”.
Kuid toimuv sarnaneb tegelikult maja lammutamisele ja taasehitamisele – ruumi vabastmiseks uuele energiale.

Mõnikord võib tunnete või aistingute paisutamine vabanemisele kaasa aidata, andes inimesele kontrollitunde ja tuues rohkem teadlikkust. (41) „Sinu energiad aitavad ka teistel kasvada ja areneda. Sul on vaja toetusvõrgustikku – mitte selleks, et Sinu rolli protsessis üle võtta, vaid selleks, et lihtsalt aidata…. Palve ja pühendumuslik energia kergendavad sinu koormat tunduvalt.” (41)

„Kui mõni harjutus vabastab liiga palju energiat, siis ära korda seda seni, kuni organism pole uut energiat sidunud.” (42)
Harjutused lk 42-49.
Kui Ku-energia on vallandunud, ei saa läbi ilma teatava füüsilise aktiivsuseta.
Energia tuleb hoida liikumises, et vältida uusi blokeeringuid ja energiate kuhjumist, mis põhjustaksid verejookse, valu jm füüsilisi probleeme. Inimesed peaksid ise otsustama, millised harjutused neile kõige paremini sobivad. Olen märganud, et hästi mõjuvad aeglased sujuvad venitusharjutused koos rahuliku sügava hingamisega. Erakordselt kasulikuks  pean ka vaba tantsimist.” (51)

„Paljud inimesed (eriti mehed) tunnevad ennast vabas vormis liikudes häirituna; neile võib sobida ka tai chi, iidne hiina energeetilise liikumise vorm, mis energiad tõhusamalt vabastab ja voolama paneb. On inimesi, kes leiavad, et tantsimine vabastab liiga kiiresti liiga palju energiat – neil oleks vaja aeglasemalt edasi minna. Vaba tantsimise puhul  sooritatakse tavaliselt palju liigutusi kätega, see vabastab energiat ja kutsub kehas esile suuri muutusi.. Oma keha kaudu võime õppida tundma suurt vabadust…. Algul võivad abiks olla tantsimine istudes, tantsuna sooritatud venitusharjutused ning lamamine ja tantsu visualiseerimine enne tantsimist.” (52)
„Tants partneri või kaaslasega võib energia vallandumist vastastikku suurendada.” (52)
Kui energeetiliste harjutustega vabaneb energiat liiga palju, aeglusta tempot või katkesta harjutuste sooritamine, kuni keha jõuab energeetilistele muutustele järele.”
Energeetilised harjutused: lk 53-55


Tasakaalustatud elu
-    Olemine.
Leia iga päev veidi aega, et lasta kõigel minna, ja lihtsalt ole. Sa ei pea ennast õigustama, ennast tõestama ega midagi selgitama; sa oled see, mis sa oled …(isegi kui sa päris kindlalt ei tea, kes sa oled).
-    Tegutsemine
Tee midagi – ükskõiki mida. Meil kõigil on vaja tunnet, et oleme midagi ära teinud.. Tegutsemine aitab muuta meie energia kasutatavaks.
-    Õppimine
Õpi midagi – suurendades oma aju võimekust ja kasutatavust.
-    Vaimustumine
Lase vaimustusel iga päev endast läbi voolata – olgu siis armastuse, rõõmu, osaduse, loovuse ja õnnetunde näol. Vaimustumine on orgnismile oluline füüsiline toit, just loomingulisus on uue Ku-energia tähtis väljendusvorm…” (57)


Energiablokeeringud kõrgemates kehades>>>probleemid füüsises.
Füüsise kaks osa – tihke ja eeterlik (viimane tihedalt seotud närvisüsteemiga). Võid lasta Ku-l tasaselt voolata tervendamist vajavasse kehaossa. Kui see valutab, mine valu sisse – sageli kaovad valud siis lühikse ajaga ja jääb toimunust mälestus või teadlikkus.

„Ku energia puhastatud ja täiustatud, füüsiline keha näib noore ja energilisena. See keha on harva haige (või kestab haigus lühikest aega), tema võimed suurenevad, ta on võimeline üleloomulikeks tegudeks.” (63)

Emotsionaalkeha on väga nõudlik; ta otsib rahuldust, kui mitte otse, siis varjatud teid pidi… Kui säilitame otsese kontakti oma tunnetega, tuleme nendega palju paremini toime… Kui Ku puhastab emotsioonide ala, võib inimesele näida, et tema tundmused ei ole olukorraga vastavuses… Ku on lihtsalt tabanud täie jõuga mõnda blokeeringut. Inimese tavaline reaktsioon on kohe uuesti blokeeruda. Palju parem oleks siseneda avatud meditatsiooni, lastes mõtetel ja tunnetel pinnale kerkida ja blokeering sel viisil vabastada.” (63)
Emotsioonid ja tunded on üksnes võnkesagedused; muutes sagedust, saame muuta oma emotsioone ning tundeid. Harjutamiseks tunneta oma kurbust nii sügavalt kui võimalik. Nüüd muuda kurbus rõõmuks ja püüa tähele panna muutust võngete iseloomus. Tee sama hirmuga, muutes see usuks ja julguseks. Tunneta armukadedust ja muuda see oma vajaduste mõistmiseks. Muuda kõrkus tänulikkuseks. Võta ükskõik milline emotsioon, mis sulle raskusi valmistab, mõtle selle vastandile ja töötle emotsiooni kirjeldatud moel.”

„Pärast puhastumist ja täiustumist on võimalik kogeda tundeid ilma neisse takerdumata, saada elukogemusi, tekitamata sealjuures rohkem karmat ja blokeeringuid, armastades ilma kiindumata.” (64)

Mentaalkeha (MK)… võib vibreerida samal sagedusel meie kosmose loova jõuga… Mentaalkeha kaudu kehtestame oma organimis ka jäigad hoiakud ja struktuurid. Siin kujunevad eelarvamused. MK Ku-puhastuse ajal võib inimene avastada tugevaid, talle seni teadmata eelarvamusi või… hoiakuid.” (65)

„Kui sa pead tegelema vaimse tööga, aga energia ei voola, proovi tantsida.”

Lõpptulemus: „Sa hakkad mõtlema ja looma uutmoodi ning tegutsema kõrgemal tasemel. Ilmutused jt vaimsed  võimed muutuvad igapäevasteks ajadeks.” (66)

Neli vaimset keha
Intuitsiooni/kaastunde keha.
„See on abstraktsest mõtlemisest ja teadlikkusest pärit ideede allikas (vastupidiselt mentaalkeha konkreetsele loogilisele mõtlemisele). See on seotud ka mõistmisega („mis on lihtsalt teine sõna kaastunde asemel”). „Ku-vool läbi selle võib tekitada ülemäärast kaastunnet. Inimest  võib haarata armastus teiste inimeste ja maailma vastu. Negatiivne energia võib võtta enesehaletsuse kuju. Need tunded pole tavaliselt õiges vahekorras. Et üleliigset energiat vabastada, lase oma kehal tajuda kergust ja hõljumist. Heida pikali, täida ennast helesinise värviga ja säilita hõljumistunnet ca 30 minutit. See aitab energiaid tasakaalustada.”
Ka see läheb mööda.
Teadvusta endale, et kõik toimuv on ajutine, et eesmärgiks on puhastuda ja täiustuda. Teadvusta endale oma meeleheite, pettumuse, depressiooni või teiste kogemuste sügavikke ja hinga sellesse. Edasi mine sügavuti sinna sisse, kuni jõuad „hõbedase sisemuseni” – või murra läbi rahu ja rõõmu juurde.
Kannatus on rõõmu teine külg
„Kannatus avardab meid, lastes uutel arusaamadel tulla ja uuel energial sisse voolata. Täida oma keha mingi meeldiva värviga. Julgelt ja kindlas usus lase oma kannatusetundel avarduda ja avaneda, kuni rõõm ja rahu voolavad sinusse.” (67)
Lõpptulemus
„Me muutume intuitiivseiks, teadvelolevaiks ja ettenägelikeks. Me hakkame armastama ja oleme kaastundlikud, takerdumata võõrastesse „asjadesse”. Tekib kaunis tasakaal elu inimlike ja vaimsete aspektide vahel. Saabub uus arusaamine Jumalast ja universumist.”

Tahte/vaimu keha
Komistuskiviks võimukus, usk isikliku võimu piiritusse. See komistuskivi viitab liialdatud egole ja tahte ülemäärasele kasutamisele. „Sel tasandil on ühtlast energiavoolu väga raske säilitada.” Ku-puhastus võib neid täielikult muuta, osutudes mõnikord väga vaimustavaks,”teinekord aga peaaegu deemonlikuks.”
Lõpptulemus
Mees- ja naispoolus siin eraldatud – tasakaalus ja hästi kasutatavad. See tasakaal joondab meid arengu ja Jumala tahtega. „Suured võimed, rõõm ja õndsustunne saavad meie eksistentsi loomulikeks osadeks.” (69)

Hingekeha
Väljendab pooluste ühtsust. Kui inimene Ku toimel saavutab sellega kontakti, siis „ta tunneb end puhta ja pühana”. „Teinekord pole inimesel hingest mitte mingit ettekujutust. Tunded kõiguvad kõigega-üks-olemise ja täieliku isoleerituse vahel. Monaadkeha on piirkond, mida on kõige raskem puhastada, sest ta ulatub meie olemuseni, meie olemise viisini tervikuna… Monaadkeha on ka tõelise karjääri ja teenimise tasand, kus on määratletud suur osa elueesmärgist…”
Lõpptulemus
„Kui hingetasand on arenenud, muutub teadlikkus MINA OLEN ehk hinge teadlikkus nii tugevaks, et „mina” võib ühineda jumalikuga, saades kõigega üheks ja kogeda mõlemat seisundit (mina ja sina). Sa kiirgad sisemist rahu ning mõistad oma eesmärki ja olemasolu. Hinge olemus särab su silmist.” (71)

Jumalik keha
Selles võimaldab Ku inimesel tajuda üksolu Kõiksusega, olles kokkupuutes omaenda jumaliku teadvuse sädemega, tundes elus jumalikku energiat ja armastust. Sünnib individuaalse ja kõikeläbistava karmaenergia süntees. Paljud lähevad  läbi „hinge pimeda öö”, kaheldes Jumalas, Olemises, elueesmärgis jms.
Jumalik keha teeb läbi nii traumaatilise kui ka rahuldustpakkuva puhastumise ja täiustumise. Kergem on neil, kelle usk jumalikkusse tugevam.
Näkkuvaatamine deemonitele – tundes end lahus Jumalast, kuid olles täiesti teadlik sellest küljest endas: kibedast vihkamisest, seksuaalperverssustest, sadismist jms vastuvõetamatust. „Palu jõudu ja juhatust, kui astud oma deemonitele vastu. Täida end heleda lavendlivärviga, hinga sügavalt ja rahulikult. Lase oma rakkudel puhastuda, muutuda, täituda vaimse energiaga. Nii toimides „lunastad” sa sisemised negatiivsed jõud ja „päästad” end negatiivsusest.” Ainult deemonitele vastu astudes ja nende energiat muundades juurime nad välja. Osa inimesi eelistab konsulteerida asjatundjatega, tegeldes oma elu selle aspektiga.”
Lõpptulemus
Jumaliku keha arendamine võimaldab sul teada, milline on Jumala tahe sinu osas, ja olla avatud kosmilisele ehk kristusteadvusele. Me saame seda energiat oma igapäevaelus kasutada – see avab meid pidevaks üksoluks Jumalaga. (73)

KOLM AJU
Reptiilne aju:  territooriumi jagamine ja ellujäämine
Limbiline maju: emotsioonid ja motivatsioonid – emotsionaalkeha
Liitunud parem ja vasak ajupoolkera – mentaalkeha (mõtlemine)
Neljas aju – praegu alles eetertasandi: vaimne teadvus, seotud intuitsiooni/kaastunde kehaga. Põhivõime: teadvustamine – võime vastu võtta uut, senitundmatut teavet. Piiramatud võimalused teabe saamiseks Universaalsest Mõistusest.
Eeterlikul kujul on olemas juba ka viies, kuues ja seitsmes aju.
HARJUTUSED
LIMBILINE AJU: Millised on Sinu tunded – naudi neid! Kui mitut erinevat tunnet suudad korraga teadvustada? Lase meeldivatel tunnetel haarata kogu keha – naudi neid!
NELJAS AJU: Hoia oma tähelepanu selles piirkonnas (kroontšakra kohal), esita küsimusi ja lase vastustel kuju võtta.

TŠAKRAD
Energiapöörised, mille kaudu energia voolab kehasse ja sellest välja. Kui nad on arenenud, pöörlevad nad nagu rattad. Arenenud inimesel on nad kui õitsvad lilled, st tšakra koosneb omakorda väiksematest pööristest. Nende edasi arenedes ühineb väljuv Ku jumaliku energiaga ja pöördub kehasse tagasi läbi käte ja jalgade (mõnikord ka mujalt), tuues kehasse Ku ja jumaliku energia segu. Täielikult välja arenemata tšakratest väljuv energia ei pöörle, vaid voolab otsejoones. Tšakrate sees või ümber on neil inimestel tavaliselt blokeeringud. Nood inimesed suhtlevad maailmaga tavaliselt vaid ühe või kahe väepöörise kaudu. Vähem arenenud inimesed pigem tõmbavad endasse energiat.

Mõne inimese kehas on hulk energiat, mida ta pole omastanud ja mis voolab teadvusest sisse ja välja väga suure jõuga. Väga tugev väljavool>>>maniakaalsus ja ebastabiilsed ekstaasiseisundid. „Inimesel ei ole oma kehas head energiaühendust.” Seejärel langeb energia sügavamale>>>depressioon. „Energia on sõna otseses mõttes kehasse surutud.”
Eesmärk: vältida liiga suuri ääärmusi ja saavutada tasakaalu, püüdes tunda energiat kogu oma kehas. „Jaota ekstaasi või depressiooni energia kogu kehas laiali ja omasta see, kuni tunned ennast paremini tasakaalustatuna.” (92)

Kalade ajastul arendasid inimesed vaid 1-3 keha – praegu on ülesandeks puhastada ja arendada kõiki, „saavutamaks vajalikku sisemist ühtsust, et kasutada kogu Veevalaja ajastu energia jõudu.” Kalad = mõistuse kasutamine.
MENTAALKEHA: mõtlemine ja arutlemine. Madalamal tasandil mõtted mõjutatud tunnetest>>>”ihaldav meel”>>>eelarvamused, hoiakud jm emotsionaalse kõrvalmaiguga mõtted. Kõrgemal tasandil – abstraktne mõtlemine, võime olla loominguline, tegelda matemaatika ja filosoofiaga. (109)
INTUITSIOONI/KAASTUNDE KEHAS  „ületame me aja ja ruumi piirid, siin asub mõistmine ilma vajaduseta läbida mõtlemise ja analüüsi protsesse. See on keha intuitsiooni asukoht.” Füüsiline asukoht: maks>>>”kas maksab?”
TŠAKRATE PUHASTAMINE VÕI AVAMINE: „Masseeri õrnalt tšakrat. See aitab tšakral avaneda ja blokeeringud vabastada.” (126)

Pärast seda koged energia vabanemist ja tunned end värske ja energilisena. „Kui tunneme end kergelt ja rõõmsalt, voolab energia väljapoole, meie kehad kiirgavad energiat ja tšakrad avanevad. Eriti rõõmsal ja õnnelikul eluperioodil kipub blokeeritud piirkondade energia vabanema, seega võid mõni päev hiljem olla depressioonis ja sul on vaja vabanenud energiaga toime tulla. Aga kui lähed sellega kaasa, uurid seda ja lased puhastusmisprotsessil jätkuda, ei võta kuigi kaua aega, kuni su enesetunne on jälla väga-väga hea.” (130)

Lühendatult Genevieve Lewis Paulsoni raamatust „Kundalini ja tšakrad. Elukestva arengu teejuht”, Nebadon 2003. Allikas: Purpurtuba

No comments:

Post a Comment