Sunday, February 13, 2011

Boheemi apelsini-tomatisupp

Kalamajas asub kohvik Boheem, kus pakutakse maitsvat ingveri ja apelsiniga maitsestatud tomatisuppi. Iga kord kui seal käin, mõtlen, et seekord võtan midagi muud. Aga ei suuda :))

See on jahedate ilmade supp – teeb seest soojaks ja samas tekitab suvise meeleolu:)

Aitäh Sulle, Merle, et mulle Nami-Nami lingi panid. Pilt on sealtsamast pärit.

Koostis (4-le):
50 g oliiviõli
50 kuni 70 g ingverijuurt
1 apelsini(koorega)
800 g ehk 2 purki konservitud purustatud tomatit
1 kana- puljongikuubikut
2 dl vett
75 g suhkrut
noaotsatäis basiilikut
soola
musta pipart

Valmistamine:
Koori ingver. Haki ingverijuur ja apelsin (viljaliha+koor). Kuumuta potis õli, lisa hakitud ingver ja apelsin ning prae aeg-ajalt segades umbes 10 minutit. Lisa 2 dl vett ja püreesta saumikseriga.
Sega juurde purustatud tomatid, kanapuljongikuubik, vesi, suhkur ja basiilik. Maitsesta soola-pipraga ning keeda umbes 20 minutit.
Soovi korral püreesta supp ühtlaseks.
Serveeri basiilikulehe ja riivitud apelsinikoorega.

NB! Kui apelsini koorealune kiht võib supi mõrkjaks teha, hea on see eemaldada. Samuti peaks välja urgitsema kõik seemned.

No comments:

Post a Comment