Sunday, February 6, 2011

Tantrakoolitus Marikaga

shivashakti Sel nädalavahetusel veetsin kaks päeva Marika Tamme Tantra – tantristliku seksuaalsuse koolitusel.

Varasemalt on Eestis tantraõpetust jaganud Moses Maimon ja vist teatud moel ka Peeter Liiv. Kumbki neist ei kutsunud mind nii, nagu Marika kursus. Nagu ma tuttavatest, kes käinud on, aru olen saanud, on Moses Marikaga võrreldes teoreetilisem.
Eks erinevatele inimestele sobivad erinevad lähenemised ja minu meelest on see ainult hea, et meil rohkem selle ala õpetajaid on!

Kahest päevast esimese eesmärk oli meile õpetada/meelde tuletada kohaloleku olulisust. Teine käsitles rohkem seksuaalsusega seotud teemasid.

Me alustasime ühe erilise harjutusega. Marikal oli meie keskele tõstetud kaks kandikut. Ühel šokolaad, teisel viinamarjad.

Chocolate  grapes

Sööge shokolaadi” ütles Marika. Noo, sõime. “Ja nüüd võtke üks tükk veel” lisas ta. “Ja sööge seda nii, nagu see oleks kõige viimane šokolaaditükk teie elus”. Vau… no tõesti. Kui eelmised tükid said lihtsalt poolkiirustades katki näritud  ja alla neelatud, siis nüüd oli hoopis teine minek. Aeglaselt, nuusutades, nakitsedes.. siis suus sulada lastes… kuni vaarikatükid keelele jäid. Mmm… “Kus tunned rohkem maitset? Keele otsas, tagaosas?” juhendas Marika küsimustega. “Kas maitse on erinev, kui hingad sügavamalt? Sisse, välja?” Vau… tõesti, välja hingates maitsed võimendusid kordades…. ”Ja nüüd võtke viinamari…”.

suudlus1Olin juba asjale pihta saanud. Puudutasin huultega õrnalt viinamarja libedat nahka, rebisin õrnalt kileja kesta ära.. marja viljaliha oli nagu… nagu niiske suudlus… Tükk tüki haaval… sisse hingates magusat aroomi… sõin seda viinamarja, nagu flirdiksin sellega… mmm…ma sõna otseses mõttes armatsesin selle viinamarjaga…hihh-vau :)
Muide… lõunalauas ma jätkasin oma toiduga armatsemist…. tomatipüreesupiga ja kitsejuustu salatiga :D

See harjutus lajatas nagu lagipähe, tuletades meelde, kui tähtis on iga hetke tajuda kõigi meeltega. 
Olla kohal, täie tähelepanuga. Tuletas meelde käiku aeglustama ja iga hetke tajuma. Olen viimasel ajal end taas kiirele käigule kruttinud…

Tähelepanu ja keskendumise harjutusi tegime me veel. Silmavaatamise - kohalolu ja vastuvõtmise harjutusi. Kui kaua Sa suudad oma tähelepanuga kohal olla?
Marika:”Et märgata, tuleb aeglustada käiku. Tuleb tulla peast ära, südamesse. Teha kõiki asju oma elus teatava pühadusega”.
Mediteerisime, käivitasime oma energiakeskusi. Tunnetasime ja liigutasime oma energiaid.

TantraposeEks tantras ongi suuresti tegu energiate liigutamisega. Lähtekohaks see, et seksuaalenergiat, kui kõige võimsamat energialiiki, on võimalik muundada teisteks energiateks.
Marika: “Mees võib palju mediteerida ja lõpuks jõuda valgustumiseni. Läbi naise on see nagu kiirtee Jumala juurde. Naise yoni (vagiina, sanskriti keeles) on värav, mis viib mehe Universumini.”

Õppisime kasutama erinevaid lihaseid, mis aitavad energiat liigutada ja mis on vajalikud seksuaalse naudingu saamiseks ja/või pikendamiseks.

Rääkisime ja tajusime mees- ja naisenergiaid, selle erinevusi. 
Naine elab südames. Süda on emotsioonide keskus. Naine loob mehele keskkonna, tingimused, inspiratsiooni.
Mehel on siht. Tõeline mees teab, mille nimel ta on valmis surema…  Rääkisime sellest, et naine ootab, et mees saaks tema emotsioonidega hakkama. Ei põgeneks ega ignoreeriks, vaid oleks kohal, olemas. Oma mehelikkusega kontaktis olev mees saabki. Ja nii naise emotsioonid raugevad.

rumcais Elmo rääkis väga hea kujundliku loo Rumcaisist, kuidas too raputas vangikongis trelle, et vangist välja saada. Manka raputas teiselt poolt. “Ära sega siin, Manka!”  öelnud Rumcais naisele. “Mine istu seal ja naerata!”
Ja plõks! sai Rumcais trellid maha:)

See on toob väga hästi välja meheks ja naiseks olemise erinevuse.  Mees, kellel on eesmärk, on tegutseja. Mehe roll on olla kohal, igas hetkes. Ka suhtes, seksuaalühtes, olla kohal. Täie tähelepanuga. Naise roll on imetleda oma meest, olla olemas, andudes, lastes kõigel minna, usaldades ja olles valmis “surema” oma mehe käte vahel.
Tegime selle kõige tajumiseks harjutusi.Mõistagi ilma seksuaalühteta :)). Mitmeid neist olin ma teinud Indias ja osa oli David Deidast tuttav ning võibolla just seetõttu kogesin kõike väga sügaval tasandil. Või võimendus mul kõik tänu eelmise nädalvahetuse tseremooniale, mille laines ma terve nädal aega elanud olen…

tantra 04 Järgmisel päeval õppisime rohkem meeste ja naiste seksuaalsuse kohta. Õppisime tegema erinevaid harjutusi, mis aitavad oma keha kontrollida, orgasmiga mängida. Käsitlesime mõlema sugupoole erogeenseid piirkondi, suguelundeid, seksuaalset naudingut tõstvaid punkte… vau.. ma pean ütlema, et mina sain küll sellist infot, mida ma enne kuulnudki polnud. Nii meeste kui naiste kohta. 
Õppisime erinevaid viise, kuidas naine orgasmini jõuab. Kas Sa tead, et naise jalgadevahel ja peale sisenemist on seal terve trobikond erinevaid (sama konkreetseid kui kliitor!) mõnupunkte? Mis mõjuvad erinevalt ja mille stimuleerimine (eraldi või omavahel koosmõjus) võivad viia naise väga erinevate orgasmideni. Naise ejakuleerimiseni? Tavaliselt teame me ainult G-punkti ja oo, ka sellest on veel palju teada… Ja veel, kas Sina teadsid, et ka mehel on G-punkt? Mina ei teadnud :)

Õppisime, kuidas läbi erinevate hingamisviiside suuremat ühendatust tunda, kuidas seksuaalühtes energiat liigutada,  kuidas ekstaasi pikendada, nii et sellesse lõpuks jäädagi. Õppisime, kuidas läbi seksuaalse massaazi partnerile tervendust pakkuda ja milliseid tantra rituaale võiks kasutada…

Ühesõnaga.. väga-väga rikkalik oli see kahepäevane koolitus! Ja  ma väga nautisin, kuidas Marika seda teeb. Kui vaba, sundimatu ja loomulik ta selles kõiges on. Sensuaalne ja naiselik. See pani ka meid, omavahel võõraid inimesi (eestlasi!), selle teemaga nii vabalt tundma. Jagama, tunnetama, avanema. Marika inspireeris väga. Nii et - täiuslik nädalavahetus!

2 comments:

  1. Ooo nii tuttav tunne see toiduga armatsemine! :) Ma jumaldan söömist. Eriti hea toidu puhul (nagu ka seksis) algab eelmäng juba kõvasti enne söömist ennast. Siis kui tööl nuptuan, et mida head võiks süüa... siis toidu poes riiulite vahel kõndides... hiljem kodus... aeglaselt ja rahulikult süüa tehes ja lõpuks siis söömine ise. Tõeline nauding mõnumõminate saatel. Mulle tohutult meeldib süüa. Toidutegemist naudin ka, aga ainult selle pärast, et ma kujutan ette, kuidas valmis asi maitseda võib :) Mõnus-mõnus. Mõlema puhul peab ikka rahulikult aega ka olema, kiirustades läbi tormata saab mõlemat ja korraks kehagi rahul, kuid nautimiseks peab ikka aja maha võtma kõike mõnuga võtma :)
    --
    Mis puudutab aga koolitust, siis kindlasti võis väga huvitav olla. Ega mind otseselt ei huvitagi, mitu punkti kuskil on ja mida kuidas vajutada tuleb. Kui kaks inimest võtavad aega, et teineteise ja enda keha ning selle toimimist koos avastada, siis võib ka väga lahedaid asju avastada. Üllatusrõõme peaks ka olema :)

    Hingamise osa huvitab tegelikult kõige rohkem. Väga tore, et rääkisid koolitusest natuke lähemalt, mind just huvitaski, et mida sellisel koolitusel räägitakse/tehakse.

    ReplyDelete
  2. Aitäh nii pika ja sisuka kommentaari eest!
    Punktidest - või eks need rohkem tsoonid ole... neile ei oska võibolla ilma teadmisteta tähelepanu pööratagi. Ja kui naine kogeb seepeale hoopis teistsugust naudingut, siis on see ju avastamist väärt. Teiseks, neid stimuleerides on võimalik vabastada kehasse suletud emotsioone..n.ö. tervendamise mõttes. Aga eks see ole juba kõrgem pilotaaz. Nii andjale kui vastuvõtjale:)

    Hingamisest - üks harjutus, mida võib sügava lähedustunde tegemiseks teha, on näiteks järgmine.
    Istutakse vastakuti rätsep- või teemantistes, käest kinni (tantras kasututatakse sageli ka seda tantrapoosi, mis seal altpoolt kolmandal pildil näha)ja vaadatakse teineteisele silma. Hingatakse kas sünkroonis (korraga sisse ja korraga välja) või vaheldumisi (sellal, kui üks hingab sisse, hingab teine välja ja vastupidi). Võib kujustada, et naine hingab suguelundite kaudu sisse ja südamest välja, mees aga sugulendite kaudu välja ja südame kaudu sisse.
    :)

    ReplyDelete