Thursday, July 8, 2010

How can U ever think that You`re anything less than beautiful…?

“… how can U ever think that Your love is anything less than a miracle… ?” laulavad Indigolapsed eesotsas Tom Valsbergiga.

Tundes endas sisemist kokkutõmbumist, ebamugavust  või pinget, on inimesele harjumuspärane eneselegi märkamatult keskenduda oma hirmule. Meile tundub, et asjad ongi täpselt nii halvasti, kui me kahtlustame.  Me unustame ära, kui ilusad ja armastavad inimesed me  sisimas oleme. Me unustame ära oma armastuse  iseenda ja teiste vastu. Selle, et me oleme siin kõik koos oma elusid loomas.
Sageli me ei saa isegi aru, et tegu on meie enda hirmuga. “Ma ei ole piisavalt hea;  mind ei armastata/taheta/tunnustata/ei panda tähele/ mõisteta; ma ei saa hakkama; mult tahetakse liiga palju…”  Tundub, et mul on õigust ülegi, on ju teine imelikult käitunud, mitte mina! Tegelikult oleme kinni oma teadvustamata  käitumise- või mõttemustris.

Elus ei ole sellist hetke, mil Sul ei oleks valikuvõimalust. Mitte kunagi. Sa ise oled loonud selle olukorra justnimelt selleks, et Sa saaksid kogeda neid valikuid, mis sul on. Sa oled loonud selle tupikseisu just selleks, et mõista – mingit tupikseisu ei olegi olemas.” ütleb Neal Donald Walsh
(Muide, väärt lugemine on tema raamat “Jutuajamised jumalaga”!)

Muidugi on väljakutse niimoodi elada. Kui selle oskuse aga kätte saab… on elu nothing less than a miracle!

Kui minus pakitseb mingi teema, pinge või küsimus ja on raske endast aru saada, siis vahel aitab olukorda mõista küsimus:”Mis siin tegelikult toimub?” - “Mida ma siin tegelikult kogemas olen?” - “Milline on minu vajadus selles kohas?”
Sageli joonistub siis välja mingi minu hirm. Juba hirmu äratundmine vabastab. Teinekord isegi ajab naerma! Kuidas ma arvasin, et asi on temas?! Endal palk silmas :))

See küsimus aga ei aita alati. Vahel tundub kõik olevat nii.. segane-sogane. Siis on hea kasutada meditatsiooni.

Meditatsiooni eesmärke võib olla mitmeid. Sinu eesmärgiks võib olla vaikuses, tühjuses istuda – mentaalne puhkus koormavatest mõtetest. Aga see võib olla ka nn. trip - reis sinu alateadvuse sümboolsele maastikule.

Mediteerida on lihtne. Kui vähegi oskad ja suudad keskenduda. Paned silmad kinni ja hingad mõned korrad sügavalt, kõhu kaudu sisse ja siis välja. Iga väljahingamisega vabastad endast kogu pinge ja ärevuse, kui sinus neid on. Iga sissehingamisega kujustad värskust ja elujõudu endasse  sisenevat. Kui see sind aitab, võid kujutada väljahingatavat õhku tumedana, nagu määrdununa ja sissehingatavat heledana, valgusena, mis täidab terve Su keha.
Keha lõdvestamiseks käi korra mõttes läbi kõik oma kehaosad: jalalabad, sääred, põlved, reied, istmiku… jne kuni pealae ja kõrvadeni :) Algul võib olla abiks ka lihtsalt sisimas keskenduda vastavale kehaosale ja öelda endamisi: “Ma lõdvestan oma jalatallad. Mu jalatallad on täiesti lõdvestunud.” Ja sa tunned, kuidas terve Su keha lõdvenebki.

Teinekord piisab terve keha lõdvestamisest, kui ühtäkki – hopsti! hüppab su pähe mõte, mis ongi vastuseks sind vaevanud küsimusele. See tuleb sellest, et keha lõdvestades aeglustub ajulainete sagedus (alfalaineteks, mis on vaba mõttevoo lained ja mis ilmuvad siis, kui oleme piisavalt lõõgastunud) ja me saame parema ühenduse nii oma parema ajupoolkeraga kui alateadvusega.

Kujusta end mõttes kusagile, kus Sa tunned ennast hästi. Näiteks näed end lebamas/istumas aasa peal, mererannas või kus süda kutsub. Kujutle end nägemas muru, tundmas seda kõditamas oma jalataldu ja sääri, vaatamas lendavaid liblikaid, hingamas sisse sooja suveõhku, mis koos pehme tuuleiiliga su põske paitab… 

HumanAngels3 Lihtsalt olles selles hetkes hakkavad sageli kujutluspildid ise Su silme ees elama. Mine nendega lihtsalt kaasa, ära kahtle ega ratsionaliseeri.
Kui see, mis toimub, ei anna Sulle selgust või vastust Su küsimusele, võid endale kujustada oma nägemusse kellegi, kellel võiks olla selle kohta kõrgem teadmine.


See võib olla kas Sinu kõrgem mina, Su kaitseingel või ka hoopis see inimene, kellega see teema seotud on. Kutsu ta enda juurde.  Küsi ja kuula. Südamega. Ära vaidle vastu;). Tagasi tulles mõtiskle selle vastuse peale. Mida see Sinu jaoks tähendab?

Meditatsioonis saad vastuseid palju sügavamalt enda seest, kui loogiline mõte ja sisemonoloog seda iial suudab. Ja mis peamine, see rahu ja usaldus, millega sealt enamasti tagasi tuled, on ka siis seda aega väärt, kui Su teemad jäid kõik lahtiseks.

No comments:

Post a Comment