Friday, July 30, 2010

Maitsete vikerkaar - pesto


Suvi on olnud mõnusalt maitsenüansside rohke:)
Selveris on mangojäätis neljandiku võrra soodsam, 29.90 (tavahind 39.90).  See on imehea! Eriti koos kreeka pähklite ja vaarika toormoosiga... :)
Avastasin eile TeaShopist uue tee: ingveri ja ekulüpti. Sisaldab rohelist teed, eukalüpti, ingverit, muskaatpähkli õisi, tomatit (!), mandariini ja apelsini… Väga nüansirikas!

Üks sõber soovitas üht kitsejuustu salatit teha. Seal oli aga üks komponent pesto. Olen pestot paar korda ostnud (armastan basiilikat), aga need on kuidagi imeliku maitsega... lõpuks on ikka seisma jäänud ja olen pidanud ära viskama :P
Ei tahtnud sama trikki ainult ühe salati pärast läbi teha ning otsustasin proovida Anni Arro retsepti järgi ise teha (raamatust “Sahver”). Ohsapoiss! Küll see oli hea! Vägisi tahtsin juba pool niisama ära limpsida:))

IMG_7872 IMG_7873 

Panen selle retsepti siia ka:
100 g värskeid basiilikulehti
30-40 g piinia- või seedermänniseemneid
3 küüslauguküünt
50 g parmesani
10 dl külmpressitud oliivõli
vajadusel pisut soola

Haki või uhmerda basiilika, seemned, küüslauguküüned ja riivitud parmesan. P.S. Saumikserit ei soovita siinkohal kasutada, kuna see teeb pesto asemel püree. Lisa töö käigus tasapisi oliivõli. Sega või uhmerda kuni tekib ühtlane mass ja kõik komponendid on purustatud. Maitsesta vajadusel soolaga ja pista purki. Kata pest 1 sl oliivõliga ja sulge purk. Säilib külmikus kuni kuu. Kui enne muidugi nahka ei panda ;)

3 comments:

  1. Mulle ka basiilikupesto väga maitseb, aga tõesti...ainult endatehtud variant!

    ReplyDelete
  2. Kallis laps, tee nüüd ikka kahel asjal vahet: basiilik ja basiilika (http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=basiili*&F=M). Basiilikat hakkida või uhmerdada ei ole küll kuidagi võimalik, ehk sa uhmerdasid ikka basiilikut?

    ReplyDelete
  3. Hihiii :)) Tõesti-tõesti, tuleb tuttav ette :))
    Nii tore, et kellelegi veel õigekeelsus korda läheb!

    ReplyDelete