Sunday, January 24, 2010

Eriku juures WordPressi koolitusel


Olen juba mõnda aega soovinud oma koolitusfirma veebilehte Wordpressis luua, kuid esialgsel näppimisel tundus, et oleks vist juhendamist vaja. Ja just nagu “tellimise peale”, nagu viimasel ajal minuga asjad juhtuvad:), saatis Erik Allas kutse Wordpressi koolitusele :) (!) Erikut ma tean läbi JCI.

Erik tegutseb firmas AutomatWeb, mis asub Pärnu mnt-l parajasti nii kõrges majas, et vaade läbi nende 8. korruse klaasseinte paistis lausa Toompeale! :) Milline inspireeriv keskkond ;)

IMG_6308
IMG_6316

Alustasime veebikursusele sobivalt, kuid mulle ennenägematult oma ootuste kaardistamisega veebivormile, mis samal ajal ekraanil olevale GoogleDocs´is olevale excel tabelile tekkisid. :) Väga lahe lähenemine!

Seejärel tegime suusõnalise enesetutvustuse ning veebitreenerile üllatuslikult, kuid JCI-treenerile omaselt pani Erik meid enda kõrval olevaid inimesi käsipidi tervitama ning ütlema, et “Sa oled võitja!” – sest pühapäeva hommikul kell 10:00 koolituselele tulla on ikka erakordne:), nagu Erik ise tõdes.
Vaatasime koos üle veebi lisatud ootused ning Erik pani need flipchardile, et kõigil oleks hea ülevaade ning et ta ise saaks hinnata, kas koolitus ikka neid ootusi katab.

Koolitusmaterjalides hoidsime näppupidi järge Eriku lehelt, toimis väga hästi!
Sealt võib leida näiteks järgmise mõttearenduse.

Internetiäri alustamise eeltöö

Peep Laja blogist 7 taktikat jm materjalid: http://internetmarketing.ee/

Esmalt oma internetiäri toodet-teenust või nišši valides ning oma pakkumist kujundades tuleks hoolega läbi mõelda järgmised punktid:

  • mille suhtes ma kirglik olen? mis tekitab minus entusiasmi?
  • kas keegi vajab seda toodet? kui paljud inimesed? kes?
  • kuidas pakkuda täiesti unikaalset toodet? Kuidas olla ainus, kes teeb seda, mida sa teed?

Nagu tegelikult iga äri või ettevõtmise puhul, eksole:)

Eduka internetiäri kontrollnimekirjast jäi kõlama ka selline huvitav mõte:
Osa pakutavast tootest saab "tasuta proovimisele anda. Nt. kui Wordpressi koolitus maksab 100 eeku, siis järgmisel tasemel (nt. veebiturundus) koolitus maksab juba märksa rohkem. Samas aga oled end koolitajana juba tuttavaks ja usaldusväärseks teinud. Samamoodi võib teha nt. arvutimängudega – üksi mängides saab seda teha tasuta, kui aga tahetakse teistega koos (nt.ühes serveris)mängida, siis tuleb selle eest maksta.

Vaatasime inspireerivat videot 5-minutilisest veebipoe ülespanekust WP-i ja “käärisime” ka ise käised üles.
Õppisime Wordpressi serverisse laadima ja siis sealt käivitama. Seejärel lõime prototüübi – mudeli. Põhimõtteliselt sama skeleti järgi moodi käibki WP-s kodulehe loomine.
1) Idee
2) Kategooriate ja alamkategooriate sõnastamine
3) Lehekülgede (pages) loomine
4) Välimuse kujundamine
5) Lisame pluginad
Ja ongi mudel valmis! Kui kõik sobib, siis saab hakata juba luudele liha kasvatama:)
Siis veel väike grupitöö ja oligi 4h pühapäeva hommikust koolitust läbi!

Minu jaoks oli Eriku koolitus täpselt see, mis vaja. Lisaks sain koolitusest nii palju indu, et häämeelega teeks ühe jutiga kohe veebilehe valmis! :) Aga praegu tuleb tuleva nädalasteks koolitusteks veel natuke ettevalmistusi teha. Küll ma nüüd selle kodulehe ka valmis saan!

2 comments:

  1. Tubli Signe! Mul tekkis nüüd veelgi suurem huvi selle koolituse vastu:)

    ReplyDelete
  2. Aitäh! See oli tõesti igati väärt koolitus! :)

    ReplyDelete